De Groene Man

De Groene Man in galerie Blauwdruck, Zwolle

De Groene Man is een multidisciplinair project waar ik rond 2000 mee ben begonnen. De Groene Man is al in vele honderden tekeningen tot leven gekomen en wordt bejubeld in gedichten, video’s en muziek. De tekeningen zijn een weerslag van mijn eindeloze associatiestroom, waarbij het voortdurend veranderende gezicht van De Groene Man het vaste uitgangspunt is.


Johan en De Groene Man bij Reestzin Festival

Ik doe tevens performances die volledig in het teken staan van dit groene wezen dat zich ergens tussen fictie en werkelijkheid bevindt. Gewapend met elektronische muziekapparatuur enerzijds en potloden anderzijds speel ik tijdens mijn performances de rol van verteller. Ik neem het publiek mee in de wereld van De Groene Man.


Johan en De Groene Man in Kunstenlab, Deventer