Nieuws

Huize Maria, Kampen

Huize Maria, Kampen

 

In maart 2018 heb ik regelmatig gewerkt in Huize Maria te Kampen. Het is een prachtig, monumentaal pand van work#art (http://www.workheart.nl). Ik ben hier begonnen met het idee om uit te zoeken hoe ik mij verhoud tot De Groene Man. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een serie audiovisuele werken.

Onder de huid van De Groene Man

Op de homepagina van deze site staat een teaser van ‘Onder de huid van De Groene Man’. Het gehele werk bestaat uit een muziekvideo van 20 minuten over het ontstaan van een schilderij. De video laat de gelaagdheid van het schilderij zien en daarbij geeft het een inkijk in mijn relatie met het onderwerp. Hieronder de flyer van de presentatie van het werk op 23 maart 2018. Voor die gelegenheid heb ik er performance-elementen aan toegevoegd.

 

De Groene Man is anders De Groene Man is hier

Mijn latere werken die ontstaan zijn in Huize Maria zijn pogingen om het proces van verbeelden, of de verbeelding zelf, vorm te geven. Door (beeldende) uitspraken te doen over mijn persoonlijke verbeelding laat ik iets zien wat in essentie een privé-aangelegenheid is. Het is namelijk erg moeilijk, zo niet ondoenlijk, om de verbeelding één-op-één in een fysieke vorm te externaliseren. Het praktische, fysieke resultaat van de verbeelding moet zich altijd aanpassen aan de wetten van tijd en ruimte, terwijl de verbeelding zelf lak heeft aan die dimensies.

 

Ik heb geen fantasie

Eén van mijn laatste werken dat ik in Huize Maria heb gemaakt, heet ‘Ik heb geen fantasie’. Het is een muziekvideo en is een manier om te laten zien dat de verbeelding een interne aangelegenheid is.