Performances

Kunstenlab, Deventer:

Al sinds mijn zeventiende speel ik in bands en treed ik op. Meestal schreef ik de nummers, tekst en muziek. Tijdens de kunstacademie ontdekte ik de performance. In eerste instantie experimenteerde ik met een abstract geheel van beeld- en geluidslagen. Soms waren de performances irriterend en tijdrovend voor het publiek, maar meestal was ik erop gericht om een totaal-ervaring te bieden.

Minstrel Festival, Zwolle:

Ik was al flink wat jaren bezig met werk te maken over De Groene Man toen ik besefte dat de performance ook daar een mooie rol in kon spelen. Hoewel mijn performances al snel tegen muziekoptredens aan schuurden, waren ze tevens lastig te duiden voor het publiek. De reacties waren al snel erg wisselend, van ‘vaag’, ‘raar’ en ‘vreemd’, tot ‘vaag’, ‘raar’ en ‘vreemd’! De ‘De Groene Man Performance’ werd voor mij een soort raamwerk dat ik op allerlei manieren kon uitwerken en op-maat-maken.

Wil jij een De Groene Man Performance op je festival, in je huiskamer, in je straat of waar dan ook? Neem dan contact met me op via info(@)kuiperscreaties.nl of degroeneman(@)gmail.com.

Festival Groen Geluk, Ede: